V Šentvidu pri Stični je letos prvič potekal mednarodni folklorni festival »Šentfolk«, ki ga je priredilo domače Kulturno društvo Vidovo. V goste so povabili tudi skupini iz tujine, ki so tokrat pripotovale iz Italije in Srbije. Srbijo je zastopala folklorna skupina KUD Svetozar Marković iz Novega Sada, z italijanske strani pa se je festivala udeležila folklorna skupina Danzerini di Lucinicu iz Furlanije.

Obiskovalci so z navdušenjem spremljali po dva nastopa gostujočih skupin, na polovici programa pa je zaplesala tudi domača Folklorna skupina KD Vidovo iz Šentvida. Organizatorji so tako na svojstven način zaokrožili pestro kulturno dogajanje v Šentvidu v teh dneh. V goste so povabili tudi direktorja Zavoda Prijetno domače Miha Genoria, ki je organizatorjem izrekel pohvale ob odlično organizirani prireditvi, se zahvalil gostom s spominskimi darili ter poudaril pomembnost tovrstnih mednarodnih prireditev v povezovanju narodov, ljudi in kultur.

Dogajanje je minilo v prijetnem vzdušju in druženju domačih obiskovalcev s folkloristi treh dežel, zato smo lahko prepričani, da se bo tradicija mednarodnega folklornega festivala v Šentvidu pri Stični nadaljevala tudi v prihodnjih letih.