V Ivančni Gorici je včeraj, 21. junija potekalo uradno odprtje KOLOPARKA – PUMPTRACK poligona za kolesarje, s katerim Občina Ivančna Gorica podpira mlade k učenju spretnostnih veščin s kolesi, rolkami, rolerji in skiroji.

Fotogalerija >>

Ta grbinasti poligon je majhen, razgiban poligon, sestavljen iz valov, t.i. band in grbin, ki omogočajo, da kolesarju ni potrebno poganjati pedal, ampak je njegova hitrost odvisna od premikanja telesa gor in dol, po domače »pumpanja«. Namenjen je različnim generacijam in različnim težavnostnim stopnjam, omogoča vadbo enostavnejših in zahtevnejših skokov in zavojev. Pri vožnji na poligonu, ki je na lastno odgovornost, je potrebna še posebna previdnost in uporaba obvezne opreme – čelade, ščitnikov oziroma vsega potrebnega za zaščito in odgovorno uporabo.

Prvi obiskovalci ivanškega koloparka so se po poligonu zapodili že pred dnevi, včeraj pa ga je župan Dušan Strnad v družbi občinskih svetnikov in članov MTB kluba Ivančna tudi uradno odprl. Kot je povedal Strnad je bil kolopark neverjetno obiskan že v času izgradnje le tega. »Lahko rečemo, da je na vhodu v Ivančno Gorico zrasel majhen sodoben rekreacijski park, v katerem najdejo mesto prav vse generacije. Za najmlajše je na voljo otroško igrišče, za nekoliko starejše je na voljo fitnes na prostem in še današnja pridobitev, ki je namenjena naši mladini«. Občina Ivančna Gorica je ob obrobju parka poskrbela za ozelenitev z drevesnicam in grmovnicam, kar da parku še lepši izgled.

Projekt je stal 30.000 evrov, izdelal pa ga je Zavod Aliansa v sodelovanju z ivanškim podjetjem Milan Pušljar s.p., ki je poskrbelo za zemeljska dela. Rekreacijski park ob vhodu v center Ivančne Gorice je obogaten še s kolesarnico in pitnikom za vodo. Prireditev so z glasbeno točko obogatili mladi glasbeniki – kvartet klarinetov iz Glasbene šole Grosuplje – enota Ivančna Gorica.