V petek, 16. junija se je 40-članska delegacija nogometašev Nogometnega kluba Ivančna Gorica odpravila na močan mednarodni nogometni turnir Crikvenica CUP v sosednjo Hrvaško. Ivanške nogometne upe je na obmorskem mestu spremljala še 60-članska navijaška skupina iz Ivančne Gorice, katero so zastopali predvsem starši in ožji družinski člani.

Crikvenica CUP je največji nogometni turnir za najmlajše nogometne upe na Hrvaškem. Letošnjega že četrtega zapovrstjo so se poleg gostiteljev udeležili še nogometni klubi iz držav Slovenije, Nemčije, Litve ter Bosne in Hercegovine. Na turnirju je tekmovalo 88 ekip in več kot 1400 nogometašev med 9. in 11. letom starosti.

Po besedah vodstva NK Ivančna Gorica, so se najmlajši ivanški risi pomerili s selekcijami U-9, U-10 in U11. Najuspešnejša je bila ekipa selekcije U-9, ki se ji za las ni uspelo uvrstiti med štiri najboljše ekipe. Rezultat je bil tokrat povsem drugotnega pomena, bistvo je predstavljalo druženje z vrstniki iz sosednjih držav.

Ob zaključku lahko še dodamo, da je za NK Ivančna Gorica še ena izkušnja več in dokaz, da se lahko enakopravno kosajo z uglednimi nogometnimi šolami iz drugih evropskih držav.