V četrtek, 22. junija je na Jurčičevi domačiji na Muljavi, v organizaciji Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični, potekala zaključna slovesnost ob podelitvi priznanja zlatim bralcem občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje. Naziv »Zlati bralec« je letos prejelo 84 učencev devetih razredov iz treh sosednjih občin. Čestitke jim je na prireditvi izrekel tudi župan Dušan Strnad.

Iz Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični je priznanje prejelo 19 učencev, iz OŠ Stična 23 učencev, iz OŠ Louisa Adamiča 30 učencev, iz OŠ Brinje 5 učencev ter iz dobrepoljske šole 7 zlatih bralcev. Vsak zlati bralec je letos prejel knjigo višnjegorske pisateljice in pesnice Mihaele Zajc – Jarc: Gospa Mihaela iz Višnje Gore, ki je izšla v Domoznanski zbirki občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje.

Prireditev pa so z glasbeno točko sooblikovali učenci iz omenjenih šol. Po podelitvi so si učenci in njihovi starši ogledali predpremiero gledališke igre Tihotapec v izvedbi domačega kulturnega društva Josipa Jurčiča Muljava.