Minulo nedeljo, 18. junija, se je s koncertom združenih moških, ženskih in mešanih pevskih zborov končal tradicionalni, že 48. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi letos se je praznik slovenske pesmi začel s sobotnim koncertom zamejskih zborov in slovenskih zborov iz tujine, vrhunec pa je bil skupni nastop približno 100 zborov, ki so nastopili pod letošnjim osrednjim geslom »Veselje je pri nas«.

Fotogalerija >>

Tradicionalno se je tabor začel s sobotnim koncertom v avli OŠ Ferda Vesela, na katerem je letos nastopilo devet slovenskih zborov iz zamejstva in tujine. Večer se je zaključil na prostem, z nastopom Godbe Stična.

Nedeljski program se je začel s slavnostno povorko vseh sodelujočih zborov v spremstvu Godbe iz Dobrepolja. Osrednji program je potekal na šolskem igrišču, z neposrednim televizijskim prenosom na TV Slovenija. Pevce je najprej nagovoril predsednik Tabora slovenskih pevskih zborov Jernej Lampret, ki jim je izrazil zahvalo in čestitke, saj brez njih in njihove vztrajnosti organizatorji ne bi mogli oblikovati tako veličastne prireditve. Ob tej priložnosti je za 40. udeležbo na taboru podelil jubilejno plaketo Mešanemu pevskemu zboru Litostroj Ljubljana. Slavnostni govornik na letošnjem taboru pa je bil mag. Marko Repnik, novi direktor Sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Programski vodja tabora Stane Peček, je tudi letos pripravil zborovsko spevoigro z naslovom »Veselje je pri nas«. Združeni zbori so nastopili pod taktirko dirigenta Igorja Švare, pridružili pa so se jim še Policijski orkester, Otroški in Mladinski pevski zbor OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in člani Folklorne skupine Vidovo.