Za nami je drugi dan petega množičnega pohoda po Krožni poti Prijetno domače. Najbolj vztrajnim pohodnikom iz včerajšnjega dne, so se danes na startu pridružile še članice Društva upokojencev Ivančna Gorica. Podali so se na nekaj manj kot 34 kilometrov dolgo pot od Muljave, Višnje Gore, Metnaja do Stične, kjer je bil tudi uradni zaključek drugega dne.

Skoraj 70 pohodnikov se je v zgodnjih jutranjih urah izpred info točke na Muljavi podalo po Jurčičevi poti, mimo cerkvice sv. Duha do Polževega. S Kriško polževske planote jih je pot vodila mimo razvalin višnjanskega gradu do mestnega jedra. Tam so pohodnike pozdravili člani turističnega društva in jih povabili na ogled razstave ilustracij Kozlovske sodbe v Višnji Gori. Sledil je spust do info točke v Višnji Gori in daljši postanek na Mestnem kopališču.

Nadaljevali so po Poti dveh slapov na Vrh pri Višnji Gori. Mimo Kmečkega turizma Habjan in Kmetije Čož na Leskovcu, je sledil vzpon do Obolnega, najvišjega vrha v Občini Ivančna Gorica. Ta se razprostira na 776 metrov nadmorske višine. Letos je Krajevna skupnost Metnaj, s finančno podporo Občine Ivančna Gorica, uredila obeležje na vrhu Obolnega. Na tej prekrasni razgledni točki, so se pohodniki skupinsko fotografirali, saj so na Kmečkem turizmu Berčan, v spomin na letošnji pohod, prejeli kapice organizatorja Zavoda Prijetno domače z občinsko podobo.

Od tam so se podali proti Poljanam do predzadnje info točke v Metnaj. Sledil je še spust do  zadnjega žigosanja v neposredni bližini Cistercijanskega samostana v Stični, kjer je postavljena turistično informativna tabla. Za zaključek današnjega pohoda pa so poskrbeli v Gašper baru, kjer so vztrajnim 58 pohodnikom, postregli s slastnim domačim ričetom.

Fotogalerija 2. dne >>

Fotogalerija na Facebook strani >>