V soboto in nedeljo, 17. in 18. junija, bo v Šentvidu pri Stični potekal tradicionalni 48. tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi letos bo ta največja zborovska prireditev v Sloveniji sestavljena iz sobotnega koncerta zamejskih in slovenskih zborov iz tujine, ter nedeljskega skupnega koncerta s TV prenosom Televizije Slovenije. Slavnostni govornik na nedeljski prireditvi bo direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik.

Tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični je najbolj množično zborovsko srečanje pri nas, posvečeno slovenski zborovski pesmi. Prireditev vsako leto poteka v organizaciji upravnega odbora tabora, Občine Ivančna Gorica, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, OŠ Ferda Vesela ter krajanov in društev iz Šentvida, ki vsako leto prijazno sprejmejo pevce in obiskovalce.

Letošnji tabor bo potekal pod geslom »Veselje je pri nas«. Na predvečer nedeljskega koncerta združenih zborov se bodo v avli OŠ Ferda Vesela v soboto, 17. junija, ob 20. uri, predstavili slovenski pevski zbori iz zamejstva in iz drugih držav, predvsem iz območja nekdanje Jugoslavije. Večer se bo tradicionalno zaključil na prostem z nastopom Godbe Stična.

Nedeljski program se bo začel s tradicionalno povorko skozi Šentvid z začetkom ob 12. uri in se nadaljeval ob 13.15 s koncertom združenih pevskih zborov in televizijskim prenosom. Moški, ženski in mešani zbori bodo pod vodstvom dirigenta Igorja Švare zapeli 20 pesmi, pridružil pa se jim bo tudi Policijski orkester in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Skupaj z domačo Folklorno skupino Vidovo bodo poskrbeli, da bo podobno kot prvič v lanskem letu, tudi letos koncert zanimiv za poslušanje in za ogled. Pevce in obiskovalce bosta nagovorila predsednik upravnega odbora tabora Jernej Lampret in novi direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik.

Program 48. tabora slovenskih pevskih zborov:

Sobota, 17. junij 2017

20.00, Koncert zamejskih zborov in slovenskih zborov iz drugih držav, v OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični
Zaključek z nastopom Godbe Stična.

Nedelja, 18. junij 2017

12.00, Slavnostna povorka
13.15, Koncert združenih pevskih zborov in prenos TV Slovenija
Pozdravni nagovor: Jernej Lampret, predsednik Tabora slovenskih pevskih zborov
Slavnostni govornik: mag. Marko Repnik, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Sodelujejo: Mladinski pevski zbor OŠ Ferda Vesela, Policijski orkester in Folklorna skupina Vidovo

Veselo pa bo tudi po zaključku tabora, saj Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični ob 15. uri organizira veselico s skupino CALYPSO.