Letošnji devetošolci so morali do 4. aprila oddati prijavo za vpis na izbrano srednjo šolo, kjer želijo v jeseni nadaljevati šolanje. Na Srednjo šolo Josipa Jurčiča Ivančna Gorica so do roka prejeli 31 prijav za gimnazijo (razpisujejo 56 mest) in le 4 prijave za program ekonomskega tehnika.

Programa ekonomski tehnik zaradi premajhnega števila interesentov v naslednjem šolskem letu, prvič po 32 letih, ne bodo izvajali.

Do 25. aprila 2017 je še možno med šolami prenašati prijave za vpis v srednjo šolo. Zato vabijo vse tiste, ki vam je Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica blizu, in ki imate željo po gimnazijskem izobraževanju pa ste sedaj prijavljeni na kakšno drugo gimnazijo s presežkom prijav, da do roka prenesete prijavo na ivanško srednjo šolo, kjer vas zagotovo čaka dovolj prostih mest v gimnazijskem programu.

»Pogoje za odlično izobraževanje imamo, usposobljene in prizadevne profesorje, idealno lokacijo v miru in zavetju narave, s katero skušamo delovati čimbolj usklajeno. Na pol poti med Ljubljano in Novim mestom lahko spremljamo vse, kar se dogaja tam, obiskujemo predstave, galerije, razstave… Nič nam ne manjka, ničesar ne izpustimo… Posvečamo se vsakemu posamezniku in skušamo v njem najti in razvijati tisto najboljše, kar nosi v sebi! Ponašamo se z odličnostjo svojih dijakov, mnogimi državnimi priznanji s tekmovanj znanja, z odličji na športnem področju in ne nazadnje s 53 zlatimi maturanti na splošni maturi. Mnoge generacije zadovoljnih in uspešnih dijakov so garancija, da uspeh čaka tudi vse nove dijake«, sporoča ravnatelj srednje šole Milan Jevnikar, ki vas z veseljem pričakuje.