V nedeljo, 4. junija 2017, se je po občinah Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje odvijal že 19. kolesarski maraton treh sosednjih občin, katerega se je udeležilo kar 789 ljubiteljev kolesarjenja. Pod organizacijo se je podpisalo Kolesarsko društvo Grosuplje.

Fotogalerija >>

Po uvodnih pozdravih, županov občine Grosuplja dr. Petra Verliča, Ivančne Gorice Dušana Strnada in Dobrepolja Janeza Peterlina, so se ob 9. uri na Kolodvorski ulici v Grosupljem na pot s kolesi podali kolesarji na 92, 80 in 56 – kilometrsko cestno preizkušnjo z vzponom na 600 metrov visoki Korinj. Po nekaj minutnem presledku je sledil start po planinsko – kolesarski poti z vzponom na Kucelj v dolžini 30 km in start družinskega maratona v dolžini 16 in 27 km, ki je namenjen predvsem družinam in nekoliko manj pripravljenim kolesarjem.

Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji pohodništva, kajti za vse tiste, ki se na pot raje odpravijo peš kot pa s kolesom, je bil organiziran pohod na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Glavnina daljših poti kolesarskega maratona poteka prav po cestah Občine Ivančna Gorica. Kot je dejal župan Dušan Strnad, jih v Ivančni Gorici čakajo številni odseki novih prenovljenih cest, ki so bili prenovljeni tudi zaradi kolesarjev. Vsem udeležencem je še zaželel veliko kolesarskih užitkov in predvsem varnosti na poti.